Samsung accu laten vervangen
Telefonie

Samsungaccu kapot? Laat ‘m vervangen!

Een accu of een batterij van een smartphone als een Samsung is altijd aan schade onderhevig, hoe voorzichtig je ook met je toestel omgaat. Op een zeker moment worden de prestaties van je accu minder of wordt deze zelfs volledig onbruikbaar. Je Samsung accu laten vervangen is dan het beste dat je kunt doen. Op deze manier verleng je immers de levensduur van je hele toestel, iets dat zonder meer beter is voor het milieu dan wanneer je om de haverklap een nieuwe smartphone aanschaft. Ook is een reparatie, mede vanwege de snelheid waarmee deze uitgevoerd wordt, bijna altijd goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Niettemin zou het echter het fijnst zijn als repareren helemaal niet nodig zou zijn, of als het in ieder geval zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Hieronder lees je tips die bijdragen aan een zo lang mogelijke levensduur van de accu van jouw Samsung.

Samsung accu laten vervangen

Zo ga je optimaal met je smartphone-accu om

Zoals gezegd is slijtage aan de accu van je Samsung nooit voor honderd procent te voorkomen. Wel kun je het moment waarop je accu beschadigd of kapot raakt zo lang mogelijk uitstellen door bedachtzaam met je telefoon om te gaan. De volgende handelingen dragen daaraan bij:

• Probeer het energieverbruik van je toestel zo laag mogelijk te houden. Bedenk je daarbij dat je scherm een van de grootste energievreters is. Laat je scherm daarom automatisch uitgaan wanneer je ‘m bijvoorbeeld een minuutje niet hebt gebruikt. 

• Let er op dat je apps zo veel mogelijk volledig afsluit. Apps op de achtergrond laten doorwerken kost namelijk onnodig veel energie. 

• Ben je op een plek met slecht bereik? Schakel je smartphone dan naar vliegtuigmodus. Zo voorkom je dat je telefoon voor niets naar bereik zoekt, iets dat veel energie kost.• Stel je toestel niet bloot aan hoge temperaturen. Dit is schadelijk voor onder andere de accu.

Samsung accu laten vervangen